Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatistårta med gorgonzola

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Potatisgratängen blir festligare som tårta. Passar lika bra till en köttbit med rödvinssås som en buffé med tjälknöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett smörpapper i en form med löstagbar kant, 24-25 cm i diameter.
  2. Skala potatis och skiva den tunt, helst i matberedare. Skala och hacka löken. Blanda potatis, lök, hackad persilja, salt, peppar och gorgonzolabitar i en stor bunke. Fördela potatisblandningen i formen.
  3. Vispa ihop ägg, kesella och mjölk och häll i formen. Strö över den rivna osten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1½ timme. Låt vila i 10 minuter innan tårtan tas ut ur formen och skärs i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.