Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisterrin med paprika

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ett festligt tillbehör att servera på en buffè med kallskuret eller till söndagssteken.Förbered gärna dagen före servering och förvara i kyl, så hinner den "sätta sig". Servera den rumstempererad eller värm försiktigt i ugnen med folie på ca 30 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsvärme 175 grader.
  2. Skär potatisen i tjocka skivor. Skölj och skiva purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan grovt. Klä en sockerkaksform, ca 1½ liter, med bakpapper. Varva potatis, lök, paprika och ost i formen. Blanda grädde, mjölk, maizena,ägg och kryddor. Häll äggstanningen över potatisen. Peta lite i potatisen så fyllningen rinner ner överallt. Grädda i vattenbad 60 minuter i mitten av ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.