- Serverar: 2 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En mycket lyckad 3-enighet av prästost, Turkisk yoghurt och koriander.
Gjorde att kavringen knappt behöver något mer pålägg än lite smör.
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Grovriv osten.
Smöra och bröa 2 avlånga brödformar ca 15 dl.
Lägg alla ingredienser utom osten i en deg bunke och knåda ihop med degkrokar till en tjock kladdig smet.
Tillsätt osten och knåda vidare så osten blandas väl i smeten.
Dela smeten i brödformarna och jämna till ytan med baksidan av en blött gaffel.
Grädda längst ner i ugnen ca 1 ½ timme.
Vält ur brödet ur formarna och låt kallna, helt invirad i bakduk.
Brödet bör mogna 1 dygn innan det skivas i tunna skivor.
Skivad kavring är perfekt att frysa.
Publicerat den
4 september 2014
Kommentarer
Skriv kommentar
Fick smaka detta bröd i morse till frukost. Suuupergott och saftigt!
Kul att du gillade brödet. Saftigheten är fin och håller sig i många dagar.