Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Prästkavring

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En mycket lyckad 3-enighet av prästost, Turkisk yoghurt och koriander. Gjorde att kavringen knappt behöver något mer pålägg än lite smör.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Grovriv osten. Smöra och bröa 2 avlånga brödformar ca 15 dl. Lägg alla ingredienser utom osten i en deg bunke och knåda ihop med degkrokar till en tjock kladdig smet. Tillsätt osten och knåda vidare så osten blandas väl i smeten. Dela smeten i brödformarna och jämna till ytan med baksidan av en blött gaffel. Grädda längst ner i ugnen ca 1 ½ timme. Vält ur brödet ur formarna och låt kallna, helt invirad i bakduk. Brödet bör mogna 1 dygn innan det skivas i tunna skivor. Skivad kavring är perfekt att frysa.

Kommentarer (2)

  • bjboman 9 september 2014

    Fick smaka detta bröd i morse till frukost. Suuupergott och saftigt!

  • Anderstam 9 september 2014

    Kul att du gillade brödet. Saftigheten är fin och håller sig i många dagar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.