Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Prickig tigerkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Vit choklad och kaffetryffel ger kakan extra klös. En riktig lyxkaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kaffetryffel: Bryt chokladen i bitar. Ge grädden ett snabbt uppkok och ta från värmen. Lägg ner chokladen och rör om till en slät kräm. Klä en liten form, till exempel en liten plastask, med smörpapper och bred ut tryffeln i ett ca 1 cm tjockt lager. Låt stå i frysen i ca 30 minuter eller tills den stelnat helt.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en avlång bakform som rymmer ca 1½ liter.
  3. Rör smör, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Dela äggen och tillsätt äggulorna, en i taget och rör smeten slät mellan varje. Spara äggvitorna. Sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt vispgrädden. Rör varsamt smeten slät. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd varsamt ner dem i smeten.
  4. Ta fram den kalla tryffeln och skär 2/3 av den i sockerbitsstora tärningar, spara resten till topping. Vänd ner i smeten med några stora tag, så att de inte hinner smälta. Bred ut smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen 50-55 minuter. Låt den nygräddade kakan svalna en kort stund i formen innan den stjälps upp att kallna under formen eller en bakduk.
  5. Hacka den vita chokladen och smält över varmt vattenbad eller i mikro. Rör ihop philadelphiaost, florsocker och den smälta vita chokladen till en slät kräm. Bred krämen över den kalla kakan.
  6. Värm upp den sparade kaffetryffeln varmt vattenbad till rinnande konsistens. Ringla den över den vita toppingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.