- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Sökte på tonfiskgratäng och såg att dom flesta faktiskt tillagas med ris. Tror även vi gjorde det i början, men har sista tio, femton åren gjort med potatis, jag tycker det blir matigare och inte så slabbigt.
Gjorde denna rätt första gången i början av 90-talet, vi blev i alla fall övernöjda med maten, jag och maken. Mums!
Instruktioner
- Koka potatisen, gärna i förväg så att den hinner svalna. När den svalnat delas den i mindre bitar. Lägg därefter i en smord ugnsform.
- Öppna tonfiskburkarna och tryck ut vattnet. Ta ut köttet med gaffel så att det smulas itu lite, lägg det över potatisen. Vill du ha dill i gratängen är det nu du strösslar ganska rikligt över tonfisken.
- Gör hollandaisesåsen och häll över maten. Såsen kan man göra lite lösare än enligt förpackningarna, men hoppa helst ej över smöret som ska vara i, ta lite iallafall.
Strö över osten.
Skjuts in i ugnen 20-30 minuter. 225º.
- Under tiden finriver du morötterna och serverar som tillbehör. Citronen kan du antingen pressa över morötterna eller skära i klyftor och pressa över maten. Mumma!
Publicerat den
27 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta är ett "gammalt" recept, som jag gjort många gånger. Tycker det är jättegott, lättlagat. Skall testa med morötter, det brukar jag inte ha, men däremot sparris.
Är oxå jättegott med bearneisås ist för hollandaise.