Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Primörpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

God vegetarisk paj, som passar både till kyckling och kassler.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka ihop mjöl och margarin till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla och tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter. Tvätta löken, dela och skiva den tunt. Fräs i smör tills den börjar mjukna. Rör i spenat och hackad vitlök. Tvätta och skala eventuellt morötterna. Dela dem på längden och koka dem nästan mjuka. Låt rinna av. Lägg spenatfräset i pajformen och strö över ost. Lägg på morötterna. Vispa ihop keso, grädde, ägg, salt och peppar, och häll i formen. Grädda i 30 minuter tills äggstanningen har stelnat. Servera pajen ljummen eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.