Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Prince de Bretagne´s kronärtskockor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En middag i Skogås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av övre tredjedelen av bladen och skölj kockorna väl. Bryt av stjälken och koka dem i ca 40 min. Smaka ett blad om den är färdig. Låt svalna.
  2. Vrid runt de innersta bladen ett halvt varv med fingrarna för att sedan lyfta ur dem tillsammans med kronärtskocksbotten.
  3. Tag bort innerbladen och skägget från botten och lägg sen tillbaka botten i kockan.
  4. Fyll sedan med nedanstående räksås:
  5. Fräs fett och mjöl i kastrull. Späd under omrörning med vätskan. Låt såsen koka några minuter. Smaka av med kryddorna.
  6. Tillsätt de flesta av räkorna och portionera såsen i de fortfarande varma kockorna. Garnera med 2 kokta hackade ägg och några räkor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.