Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Prinsstuvade morotsmakaroner

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Hade 1 förpackning prinskorvar kvar efter julhelgen och hittade på denna lättlagade rätt. Allt gjort i 1 kastrull och minimalt med disk, uppskattade jag efter all juldisk. Gästerna uppskattade rätten mycket. Den gav korv och makaroner en ny dimension. Den lilla mängden pepparrot tog inte över, utan gav en god brytning till morötternas sötma.

Ingredienser

Instruktioner

Skala morötterna och dela på längden, skär sen i tunna halvmåneskivor. Lägg morötterna i en stor kastrull, minst 3 l. Häll i mjölken och koka upp under lock på medelvärme, så det inte bränner i botten. Tillsätt salt och makaroner och låt småkoka på svag värme i ca 15 minuter, rör om då och då. Skär prinskorvarna i slantar och rör ner i kastrullen, låt koka vidare ca 10-15 minuter. Stäng av plattan och blanda i pepparroten. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.