Små thailändska vårrullar. Lite pyssel att göra dem men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...
Instruktioner
- Blötlägg glasnudlar och svamp i ca 25 minuter i var sin skål.
Hacka detta i små bitar när de har blivit mjuka.
Strimla fläskkarrén i små bitar och hacka räkorna och böngroddarna i mindre bitar.
Blanda ihop allt i en skål även ägg och fisksås.
Dela vårrullsplattan i 4 bitar.
Ta ett litet blad och lägg det så det set ut som om fyrkanten står på "tå"och lägg ca 1 dessertsked fyllning på den och vik hörnet närmast dig över fyllningen, sedan ett hörn i taget över fyllningen avsluta med att pensla sista hörnet det översta med lite uppvispat ägg och förslut vårrullen.
Värm upp fritösen eller värm oljan i en gryta och fritera vårrullarna några minuter tills de har fått fin färg.
Om man vill så kan man låta en vitlöksklyfta friteras i oljan någon minut innan friteringen av vårrullarna.
- Servera med jasminris, Josses vårrullsås (som finns i ett eget recept) och hackad gurka
- Om man vill kan man ha vårrullarna som förrätt eller som en rätt på ett buffébord
Publicerat den
1 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar