Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Proja

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Denna rätt kommer ifrån Serbien. Proja påminner om en blandning av bröd, paj eller pudding. En riktigt läcker rätt! Byt ut créme fraichen mot 3 dl kokosmjölk och ta bort fetaosten för en mjölkfri Proja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek löken i olja och kryddor i en gryta tills löken fått lite färg. Ta bort grytan från plattan och tillsätt de 6 äggen. Rör om och blanda i créme fraiche. Blanda ihop mjölsorterna med bakpulvret och rör försiktigt ner det i äggblandningen.
  3. Rör om ordentligt så att det inte bildas klumpar. Rör ner fetaost och soltorkade tomater. Häll smeten i en ugnsform eller plåt, ca 20 x 30 cm, rikligt oljad och bröad med pofiber. Smeta därefter försiktigt ut äggulorna över projan med fingertopparna och fördela sesamfrön över hela kakan.
  4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Låt projan kallna utan bakduk i 20 minuter. Låt projan kallna utan bakduk i 20 minuter.
  5. Servera den gärna med en sallad med tomater och rödlök.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.