Denna rätt kommer ifrån Serbien. Proja påminner om en blandning av bröd, paj eller pudding. En riktigt läcker rätt!
Byt ut créme fraichen mot 3 dl kokosmjölk och ta bort fetaosten för en mjölkfri Proja.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stek löken i olja och kryddor i en gryta tills löken fått lite färg. Ta bort grytan från plattan och tillsätt de 6 äggen. Rör om och blanda i créme fraiche. Blanda ihop mjölsorterna med bakpulvret och rör försiktigt ner det i äggblandningen.
- Rör om ordentligt så att det inte bildas klumpar. Rör ner fetaost och soltorkade tomater. Häll smeten i en ugnsform eller plåt, ca 20 x 30 cm, rikligt oljad och bröad med pofiber. Smeta därefter försiktigt ut äggulorna över projan med fingertopparna och fördela sesamfrön över hela kakan.
- Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Låt projan kallna utan bakduk i 20 minuter. Låt projan kallna utan bakduk i 20 minuter.
- Servera den gärna med en sallad med tomater och rödlök.
Publicerat den
8 mars 2015
Skriv kommentar