- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Gott till vardags som till fest.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skär en skåra i kycklingen och lägg i en skiva skinka, hyvlad parmesan och basilika. Fäst en tandpetare för öppningen så att inte allt rinner ut. Stek i olivolja och flytta över till en ugnsfast form. Fortsätt att steka i ugnen i ca 20 min.
woken: Finhacka schalottenlöken. Skär paprikorna i bitar och skiva champinjonerna. Häll ny olivolja i pannan som du stekte kycklingbrösten i. Fräs grönsakshacket i vitlök i några minuter tills en fin färg kommit och squashen har blivit mjuk, strö över lite salt.
- Såsen: Finhacka löken och krossa vitlöksklyftan. Skålla och skala tomaterna och dela dem på mitten. Skär paprikorna i bitar . Häll ny olivolja i pannan som du stekte kycklingbrösten i. Fräs lök och vitlök i några minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen sjuda under omröring i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och späd ev med vatten om såsen blir för tjock.
Ta ut kycklingbrösten från ugnen och lägg dem i såsen och låt sjuda i 5 min.
- Koka ris eller pasta... eller utan om man föredrar Lchf
- ät och njut
Publicerat den
8 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar