Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Prosciuttolindad torskrygg

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fiskfiléerna inlindade i prosciutto med citron och salvia serveras med ärtpuré.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda fiskfiléerna med salt och peppar. Lägg ut prociutton på arbetsbordet. Lägg ett salviablad, två persiljeblad och en citronskiva i mitten på varje skinkskiva. Lägg en bit fisk på varje citronskiva och linda in fiskbiten i skinkan.
  2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och tillsätt ärter och mynta. Låt koka ca 5 minuter tills ärterna är mjuka. Låt ärterna rinna av och lägg dem i en mixer eller matberedare tillsammans med margarinet. Mixa till en jämn puré och smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Hetta upp olivoljan i en teflonstekpanna på medelvärme. Stek fiskpaketet 5 minuter på varje sida så att skinkan blir knaprig och fisken genomstekt. Stick fisken med en kniv, den ska vara vit och ogenomskinlig.
  4. Servera genast tillsammans med ärtpurén.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • AlexFrankrike 28 december 2014

    Mycket gott & smakrikt. Jag pepprade med svartpeppar & rosé peppar. Hade inga ärter hemma sâ jag serverade med färsk pasta och en sås gjord pâ grädde + citronsaft + krossade & skalade körsbärstomater + salvia för att återkalla kryddan i fisken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.