Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Proteinrik socker(fri)kaka

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En sockerkaksliknande kaka men gjord på fibrer och protein istället för mjöl, fett och socker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda pofiber, vassleprotein, bakpulver, och stevia strö i en bunke. Tillsätt ägg, äggvitor, och mjölk. Häll upp smeten i smörad och ströad form. Använd gärna pofiber för att störa. Låt smeten stå för att svälla i formen 7 minuter innan den gräddas i ugnen på 175 grader, 40 min. Vänd formen på en skärbräda och låt kakan vila sig sval.
  2. Hela kakan innehåller 329kcal. 41g protein, 20g kolisar och 9g fett Gör du tio bitar blir det 33kcal per bit!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.