Provencalsk lammgryta med rödkålssallad och ris

Den här grytan fungerar utmärkt att förbereda och passar också bra att frysa in.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: sallad

Ingredienser

480 g lammkorv
600 g lammstek
3 msk neutral olja
4 portioner ris
4 gula lökar
3 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
2 tomater
2 morötter
2 dl crème fraiche
1½ msk rosmarin
1½ msk timjan
400 g rödkål
2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 granatäpple
Salt
Peppar

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st
Visningar:
1520
Sparat:
8

Gör så här

Skär lammkorv i 1 cm breda skivor och lammstek i 1 cm breda strimlor.
Hetta upp 2 msk neutral olja i en stekpanna.
Bryn korven och lammsteken i två omgångar på hög värme i 3 minuter/omgång. Lägg i en stor gryta allteftersom det steks.
Koka ris.
Hacka lök. Hetta upp 1 msk neutral olja i stekpannan och fräs löken, pressad vitlök och tomatpuré på medelhög värme i 3 minuter. Tillsätt i grytan.
Grovhacka tomater och grovriv morötter.
Tillsätt tomaterna, morötterna, crème fraiche, 3 dl vatten, rosmarin, timjan, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i grytan. Koka under lock på medelvärme i 10 minuter.
Finstrimla rödkål och lägg i en skål.
Ringla över olivolja, vinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Halvera granatäpple längs med ekvatorn och banka ur kärnorna (med en träslev) över salladen.
Servera lammgrytan med rödkålssalladen och riset.

LIKNANDE RECEPT

Lammgryta recept
Enkel lammgryta
av sune43
över 2 månader
Lornas rödkålss..
av mafia
över 2 månader
Indisk lammgryt
av UllaC
över 2 månader
Italiensk lammg
över 2 månader
Lammgryta på in
av UllaC
över 2 månader
Indisk lammgryt
av MrsC
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.