Provencalsk lammgryta med rödkålssallad och ris

Den här grytan fungerar utmärkt att förbereda och passar också bra att frysa in.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: sallad

Ingredienser

480 g lammkorv
600 g lammstek
3 msk neutral olja
4 portioner ris
4 gula lökar
3 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
2 tomater
2 morötter
2 dl crème fraiche
1½ msk rosmarin
1½ msk timjan
400 g rödkål
2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 granatäpple
Salt
Peppar

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st
Visningar:
1384
Sparat:
7

Gör så här

Skär lammkorv i 1 cm breda skivor och lammstek i 1 cm breda strimlor.
Hetta upp 2 msk neutral olja i en stekpanna.
Bryn korven och lammsteken i två omgångar på hög värme i 3 minuter/omgång. Lägg i en stor gryta allteftersom det steks.
Koka ris.
Hacka lök. Hetta upp 1 msk neutral olja i stekpannan och fräs löken, pressad vitlök och tomatpuré på medelhög värme i 3 minuter. Tillsätt i grytan.
Grovhacka tomater och grovriv morötter.
Tillsätt tomaterna, morötterna, crème fraiche, 3 dl vatten, rosmarin, timjan, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i grytan. Koka under lock på medelvärme i 10 minuter.
Finstrimla rödkål och lägg i en skål.
Ringla över olivolja, vinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Halvera granatäpple längs med ekvatorn och banka ur kärnorna (med en träslev) över salladen.
Servera lammgrytan med rödkålssalladen och riset.

LIKNANDE RECEPT

Lammgryta recept
av UllaC
över 2 månader
av mafia
över 2 månader
av sune43
över 2 månader
över 2 månader
av UllaC
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.