Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Provencalsk potatissoppa

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegod och väldigt enkel! Ta vitlök efter smak, det blir väldigt mycket smak med en hel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skär av toppen på vitlöken så pass mycket att klyftorna blir synliga. Placera vitlöken oskalad på en bit ugnsfolie och droppa över olivolja.
  3. Svep in vitlöken i folien och lägg in den i ugnen, baka tills den blivit mjuk
  4. Skala potatis och lök, skär i mindre bitar.
  5. Koka upp buljongen och lägg i potatis och lök. Sjud tills potatisen är mjuk.
  6. Häll potatis- och lökkoket i mixer när vitlöken är klar, kläm ut innehållet i vitlöken och mixa blandningen slät.
  7. Låt soppan få ett uppkok, späd med grädde, smaka av med fond och kryddorna. Strö över persilja.
  8. Smaklig måltid!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.