Den ljuvligt krämiga tonfisksalladen blir elegant i spröda sesampuffar, en härlig och god aptitretare.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Tina smördegen tio minuter, smördegen ska inte bli alltför mjuk då blir den svår att skära. Dela smördegen i fyra remsor som är 6 cm breda. Dela varje remsa i fyra lika stora bitar så att det totalt blir 16 fyrkanter.
- Lägg smördegsbitarna på plåten och pensla med uppvispat ägg. Strö över sesamfrön och grädda i ugnen 12-15 minuter tills de har höjt sig och är gyllene. Dela puffarna med en kniv för att få en över- och en underdel. Lägg över på ett galler och låt svalna.
- Blanda majonnäs, gurka, persilja, tonfisk och citronsaft i en skål. Smaka av med vitpeppar. Portionera upp tonfisksalladen på underdelarna av puffarna och lägg på överdelarna som lock. Lägg upp på ett fat och servera.
Publicerat den
2 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar