Instruktioner
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt den ljumma mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, socker, ägg, smör och mjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
Kavla ut degen till en rektangel, ½-1 cm tjock, på ett mjölat bakbord. Bred ut smöret på degen och strö över socker och kanel. Dela degen i 6 lika breda remsor från långsidan.
Lägg remsorna jämnt ovanpå varandra. Nu har du en längd bestående av 6 degremsor ovanpå varandra. Dela denna längs i 6 lika stora bitar.
Lägg högarna med bitar på tvären i en limpform, ca 1½ liter, smord eller med bakplåtspapper. Fördela dem jämnt i formen så det inte blir tomt i ena ändan. Om bitarna säckar ihop lite så reser de sig igen under jäsningen.
Pensla längden med ägg och strö över pärlsocker. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Sänk värmen till 180 grader direkt när du sätter in längden i ugnen. Grädda den längst ner i ugnen i 30-40 minuter. Låt längden svalna i formen.
Tacksam för bild om någon gör denna :-)