Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pull apart bread

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

I USA kallas den här vetelängden för pull apart bread, dra isär-bröd på svenska. Den blir oerhört saftig och gräddas i en limpform.

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt den ljumma mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, socker, ägg, smör och mjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Kavla ut degen till en rektangel, ½-1 cm tjock, på ett mjölat bakbord. Bred ut smöret på degen och strö över socker och kanel. Dela degen i 6 lika breda remsor från långsidan. Lägg remsorna jämnt ovanpå varandra. Nu har du en längd bestående av 6 degremsor ovanpå varandra. Dela denna längs i 6 lika stora bitar. Lägg högarna med bitar på tvären i en limpform, ca 1½ liter, smord eller med bakplåtspapper. Fördela dem jämnt i formen så det inte blir tomt i ena ändan. Om bitarna säckar ihop lite så reser de sig igen under jäsningen. Pensla längden med ägg och strö över pärlsocker. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Sänk värmen till 180 grader direkt när du sätter in längden i ugnen. Grädda den längst ner i ugnen i 30-40 minuter. Låt längden svalna i formen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • chokladtryffel 19 juni 2014

    Tacksam för bild om någon gör denna :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.