Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pulled pork med barbecuesås, tomatsalsa och vinägerkokt spetskål

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera din "dragna gris" med mjukt hamburgerbröd, kål, barbecuesås, gräddfil och tomatsalsa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pulled pork: Krossa alla hela kryddor i en mortel och blanda med muscovadosugar och de malda kryddorna till en “rub”. Salta köttet och gnid in kryddorna runt om.
  2. Sätt ugnen på 125 grader.
  3. Blanda alla ingredienser till brässeringsvätskan i en kastrull och koka upp.
  4. Riv äpple, lök och hacka katrinplommonen och lägg i en smord form. Lägg köttet i formen och häll på vätskan.
  5. Täck med folie och in i ugnen.
  6. Efter två timmar – ta ut köttet och ös det ordentligt med vätskan. Fortsätt ugnssteka i tre timmar till. Ta sen ut köttet och ös igen. Slutstek köttet i ytterligare två timmar. Alltså sju timmar allt som allt.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Häll av vätskan, sila och spara. Du kan använda lite i en barbecuesås och för att smaksätta det färdiga köttet ytterligare.
  9. Stek köttet i ugnen i ca 25 min tills ytan är krispig.
  10. Riv sönder köttet med två gafflar. Häll över lite av den silade vätskan över det färdigstekta köttet.
  11. Barbecuesås: Smält smöret i en kastrull. Fräs spiskummin och anchochili.Tillsätt schalottenlök, selleri, vitlök och ingefära i smöret i någon minut utan att det bränns.Tillsätt krossad tomat, tomatpuré, sirap och vitvinsvinäger.
  12. Koka ihop i minst 45 min.
  13. Smaka av med salt och peppar. Behövs mer syra, tillsätt mer vinäger. Mer sötma – tillsätt mer sirap.
  14. Tomatsalsa: Blanda de finhackade grönsakerna och salta och peppra. Låt stå och dra en timme innan servering, så salsan “salsar till sig”.
  15. Vinägerstekt spetskål: Strimla kålen och hacka löken. Rosta kumminfrön i en torr panna i några minuter. Passa noga så de inte bränns. Stek kål och lök i smöret och tillsätt äppelcidervinägern tills kålen är mjuk men har en liten kärna. Salta och peppra och tillsätt de rostade kumminfröna.
  16. Tips: Servera din dragna gris med mjukt hamburgerbröd, kål, barbecuesås, gräddfil och tomatsalsa.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • Jennianni 23 februari 2013

    Detta är helt klart det bästa receptet på Pulled Pork jag har testat! Väl värt att koka egen barbequesås.

  • knutinge 21 juli 2013

    Riktigt gott. Såsen är fenomenal

  • maisac 18 augusti 2013

    Väldigt gott!! Tar 1,5 timmar att hitta allt i affären.. 0,5 timmar i förberedelser, 7 timmar i 125 grader, 15 minuter uppvärmning sedan 25 minuter i 225 grader. Den sista timmen behövs för att göra allt annat... Puh!!! Men makalöst gott! Vi gjorde 4 kg, så det blev inte så jobbigt per kg i alla fall.

  • luneiya 4 oktober 2013

    en liten fråga bara, det ska väl vara två klyftor vitlök i BBQ-såsen, inte två hela vitlökar?

  • Gurgelfranz 17 oktober 2013

    Suveränt gott! Tog 2 klyftor vitlök och det visade sig bli lite väl mesigt, typ 4 skulle jag nog vilja haft. Detta kommer bli en återkommande rätt hos oss.

  • gertluddpowwel 12 januari 2014

    Supergott! Såsen var riktigt god, saknade den när jag blev bjuden på pulled pork av en vän! Skippar nog kålen nästa gång och äter i tortillas bröd dock.

  • Rosita68 10 april 2014

    Jätte gott! Vi åt detta i 2 dagar utan att barnen gnällde

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.