Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Har sett flera recept på vegetarisk pulled pork - alla lika krångliga! Här kommer en enkel och väldigt god variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält det flytande margarinet i en kastrull på spisen. Tillsätt curryn och låt fräsa på medelvärme någon minut. Tillsätt ölet eller vinet och låt puttra ytterligare någon minut.
  2. Häll i lökpulvret, oljan, vattnet, tomatpurén, fonden/buljongtärningen och sojan och vispa ihop det lätt. Tillsätt morötterna och palsternackan skurna i grova bitar - som potatisklyftor ungefär. Låt puttra under lock på låg värme i 45 minuter.
  3. Efter 45 minuter lägg i qournfiléerna hela. Lägg på locket igen och höj till medelvärme. Låt puttra i 15 minuter. Skaka till kastrullen lätt då och då, så att allt täcks och får smak av skyn. Salta och peppra efter smak.
  4. Om du skär quornfiléerna i mindre bitar kan du servera rätten traditionsenligt med tortillabröd och tillbehör. Det går också utmärkt att göra en god sås av skyn och servera med ris eller potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lost_star 23 mars 2014

    MMM, låter supergott :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.