Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pulled salmon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Laga laxen på svag värme så blir den saftig och vansinnigt god. Här bryts den i bitar och serveras på tortillabröd eller i tacoskal tillsammans med tillbehör med skön syra och krämighet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Rör samman alla ingredienser till laxen utom just själva fisken. Lägg laxen med skinnsidan neråt i oljad ugnsform och bred kryddpastan över fisken. Baka i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills laxen är tillagad och har en fin färg, men en krämig kärna. Den får inte vara helt genomlagad, då kommer den bara att bli torr.
  3. Hyvla fänkålen riktigt tunt, gärna med en mandolin men en vass kniv kan också gå bra. Lägg fänkålen i en skål och pressa över lime- och citronsaft. Massera in saften i fänkålen och låt stå i ca 20 minuter.
  4. Mixa urkärnad och urgröpt avokado med finhackad jalapeno, finhackad koriander samt saft från en stor lime. Mixa till en helt slät blandning och späd sedan med vatten till en slät och ganska tunn sås. Smaka av med salt.
  5. Värm tacos- eller tortillabröd och dela dem i mindre bitar. Toppa med lax, lite krispig sallad, syrad fänkål, färsk koriander och avokadodressing. Servera genast med limeklyftor för den som önskar mer syra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.