Baka en mjuk och saftig kaka med pumpa och morötter med len och god Kesella-kräm.
Litet kalas eller stor fest, allt fler hittar på något extra kul på Halloween.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget.
Skala och finriv pumpa och morötter. Rör ner det i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
Kräm:
Smält smöret till krämen och låt det svalna.
Rör ner kesella, florsocker och vaniljsocker och ställ krämen i kylen.
- Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan och låt kakan stå i kylen till serveringen.
Garnera ev med strimlat apelsinskal.
Publicerat den
28 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
för hur många personer räcker denna kaka till? :)
Den räcker till 8-10 bitar. Det är 2:a året jag gör det till Halloween Mycket enkel, jobbigaste är väl att gröpa ur pumpan =) Mycket god och uppskattad kaka
Mycket god kaka! Fick ha inne den ca 5 min till men den blev jättegod!
Hej! provade just kakan. Fast mixtrade lite. Bytede ut sockert mot stevia och mjölet mot mandelmjöl. I krämen hoppade jag över florsockert men tog två tsk vaniljsocker. Jättegott!!!!
Fruktansvärt god!