Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpa- och morotskaka

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Baka en mjuk och saftig kaka med pumpa och morötter med len och god Kesella-kräm. Litet kalas eller stor fest, allt fler hittar på något extra kul på Halloween.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Skala och finriv pumpa och morötter. Rör ner det i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Kräm: Smält smöret till krämen och låt det svalna. Rör ner kesella, florsocker och vaniljsocker och ställ krämen i kylen.
  3. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan och låt kakan stå i kylen till serveringen. Garnera ev med strimlat apelsinskal.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Jessi_gypsy 26 oktober 2009

    för hur många personer räcker denna kaka till? :)

  • MalenaH 28 oktober 2009

    Den räcker till 8-10 bitar. Det är 2:a året jag gör det till Halloween Mycket enkel, jobbigaste är väl att gröpa ur pumpan =) Mycket god och uppskattad kaka

  • marialorentzon 24 oktober 2010

    Mycket god kaka! Fick ha inne den ca 5 min till men den blev jättegod!

  • Asamari8 7 oktober 2012

    Hej! provade just kakan. Fast mixtrade lite. Bytede ut sockert mot stevia och mjölet mot mandelmjöl. I krämen hoppade jag över florsockert men tog två tsk vaniljsocker. Jättegott!!!!

  • Avokadoarsle 4 november 2013

    Fruktansvärt god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.