Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad pumpa med bulgursallad.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En vegetarisk sallad som passar till det mesta, eller kan ätas som den är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vi börjar med att förbereda pumpan. Skär bort skalet med en kniv. Ta sedan bort kärnorna med en sked. Skär pumpan i centimeterstora bitar.
  2. Lägg alla bitar i en ugnssäker form, häll på ca 1 dl olja, garam masala, vitlök, ett par nypor salt. Rosta pumpan ca 180-200 grader i ugnen ca15 minuter tills den fått lite färg. Vänd på bitarna några gånger så att de får jämn färg och är mjuka. Dock ej för mjuka så att de faller sönder. När de är klara, låt dem svalna av.
  3. Bulgur: Koka upp vatten med lite matolja, grönsaksbuljong. Lägg i bulgur och låt det koka några minuter. Se till att det inte blir bränt i botten. När bulguren är nästan helt igenom mjuk är den klar. Vi vill inte ha överkokt bulgur.
  4. Ta av kastrullen med bulgur och lägg i den hackade rödlöken. Häll upp bulgurn på ett fat så att det svalnar. Rör om lite då och då. Bulgur eftersväller en aning. Blanda sedan i persilja, häll på citronsaften, blanda försiktigt ner den rostade pumpan.
  5. Du har nu en god sallad att äta som den är, eller som tillbehör till något annat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.