Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpabröd med mannagryn

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Det här var riktigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Klä en bakplåt med bakpapper. Strö 1 msk mannagryn över bakplåtspapperet.
  2. Skala pumpan och dela i bitar. Koka pumpabitarna cirka 10 minuter tills mjuka. Låt pumpan rinna av, lägg tillbaka den i kastrullen och mosa den tillsammans med sirapen till ett grovt mos.
  3. Sikta ner resten av mannagrynen i en skål och tillsätt mjöl, bakpulver, salt och pumpafrön. Gör en grop i mitten och lägg i pumpamoset. Tillsätt mineralvattnet lite i taget och rör om under tiden till en klumpig deg, blanda inte för mycket. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och forma den till ett ovalt bröd.
  4. Lägg över på bakplåten och skär 3-4 diagonala snitt i brödet. Sätt in i ugnen och grädda 30 minuter. Öppna ugnsluckan, låt värmen vara på, och grädda ytterligare 10 minuter. Ta ut brödet ur ugnen och låt det svalna på ett galler före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.