Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpachutney

 
Skriv ut

En söt och god chutney som passar bra till kött, kyckling och grillad lax. Den är även god på en macka med en skiva ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och tärna pumpan. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och hacka äpplena. Finhacka ingefäran.
  2. Blanda ingefärslag, vinäger, vatten, socker, senapsfrön och salt i en gryta. Koka upp under omrörning. Tillsätt pumpa, lök, vitlök, äpple och ingefära.
  3. Koka upp och sjud under lock ca 30 minuter. Koka kraftigt utan lock ca 5 minuter. Mosa chutneyn grovt. Blanda i sirapen och låt koka upp.
  4. Häll chutneyn i rengjorda burkar och förvara i kylen.
  5. Chutneyn håller ca 4 veckor om den hälls i väl rengjorda och väl förslutna burkar och ställs i kylskåpet. Vinäger och vatten kan ersättas med 2½ dl äppelcidervinäger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.