Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpahonung

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det är roligt med gamla kokböcker, trodde detta med pumpa var ett relativt nytt påfund i Sverige men ack så fel jag hade. Varsågod här kommer ett hopkok från Fru Anna Olssons kokbok Grönsakers användning i hushållet, utgiven 1933.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Receptbeskrivning i original följer nedan: "223. Pumphonung
  2. En gul mogen pumpa skalas, klyves och innanmätet urgröpes. Pumpan skäres i små bitar, vilka kokas mjuka och passeras. Moset väges och man tager lika vikt socker. Det påsättes på svag eld och får koka, tills det är fylligt och simmigt. Avsmakas med citronsaft. Slås på varma burkar, som överbindas och förvaras i källare."
  3. Kommentar: Min pumpahonung gjordes på den gröna vintersquashen Triamble.
  4. Jag passerade min pumpa genom en finmaskig metallsil men annars borde en passervagga vara optimalt.
  5. Jag lät den pumpapurén koka upp innan jag tillsatte sockret och sedan fick det sjuda på svag värme i ca 10 minuter innan jag drog det från värmen och provade mig fram till lagom mängd citron. Då sötman kan variera hos olika sorters pumpa/vintersquash så var noga att prova dig fram med mängden citronsaft.
  6. När du ändå är i farten så plocka fram barnasinnet och gör ljuslyktor av pumpaskalen om du inte följde instruktionen ordagrannt utan valde att gröpa ur fruktköttet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.