Saftigare och godare fisk får man leta efter! Tillsammans med den goda pumpapurén, ger du dina middagsgäster en middag de sent kommer att glömma.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Salta och peppra skreibitarna och halstra dem i en stekpanna med olja ca 3 minuter per sida så att de får fin färg. Lägg i ca 30 g smör mot slutet och ös smöret över fisken med en sked.
- Stoppa in hela pannan i ugnen och stek i 7-8 minuter eller om du använder en digitaltermometer, tills innertemperaturen är 44-55 grader.
- Skala pumpan och kärna ur. Skär i sockerbitsstora tärningar, lägg tärningarna i en kastrull, slå över vinet och koka mjuka under lock i ca 10 minuter.
Mixa de mjuka tärningarna till en slät pumpakräm. Tillsätt 50 g smör och ca 1 tsk finriven ingefära. Rör om och smaka av med salt och peppar.
- Finhacka schalottenlök och lägg den tillsammans med rapsolja och vinäger i en kastrull. Koka löken mjuk och smaka av vinägretten med salt och peppar. Vänd ner en halv strimlad chilifrukt i vinägretten.
- Servera fisken med pumpapurén, vinägretten och eventuellt kokt potatis eller klyftpotatis. Garnera med vattenkrasse.
Publicerat den
3 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar