Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpamarmelad á la Ulla-Britt

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ulla-Britt är min barndomsgranne, en inspirattör såväl i kök som i trädgård. Denna marmelad används i bullar, till kex, i hennes version av Amandas lördagskaka samt i min barndom, till helggröten. Ingefäran i receptet har alltid varit den torkade man kan hitta i kryddhyllan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stycka, skala och kärna ur pumpan. Skär den i små bitar och väg.
  2. Lägg pumpan i en stor gryta. Häll över ytterst lite vatten och lägg i ingefäran. Koka under lock till mos. Rör med jämna mellanrum. Tillsätt rivet skal från citronerna och sockret. Koka under omrörning tills massan hänger samman. Ta upp ingefäran, tillsätt saften från de pressade citronerna. Skumma väl. Fyll på burkar och låt svalna.
  3. Kan utan problem frysas i plastburkar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • trisse125 24 september 2011

    jätte goood soppa tror jag ;D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.