Här kommer super goda muffins med sockersöta spöken som dekoration, perfekt nu när vi är i Halloweentider!
Om man är allergisk mot nötter kan man med fördel byta ut dem mot russin, grovhackad choklad eller något annat gott.
Receptet ger 12-14 stycken sockersöta muffins.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Gröp ur pumpaköttet med en matsked ur pumpan.
- Smält smöret och låt det sedan svalna av medan du blandar ner resten av ingredienserna.
- Vispa äggen och strösockret poröst.
- Tillsätt bakpulvret, vetemjölet, vaniljsockret, kanelen, mjölken, pumpakötte och det smälta smöret. Vispa om till en smet.
- Grov hacka hasselnötterna och sötmandlarna och tillsätt dem i smeten. Rör försiktigt om tills allt är utblandat och degen är jämn.
- Ställ ut muffinsformarna i en muffinsplåt (om du har tillgång till en sådan, om inte, se till att det är några centimeters mellanrum mellan muffinsformarna när de står på plåten) och fördela smeten i dem, fyll 3/4 av muffinsformarna.
- Grädda muffinsen mitt i ugnen i 10-12 minuter, tills de är gyllene och känns klara.
- Låt muffinsen stå och svalna av helt.
- Vispa grädden ordentligt och spritsa höga toppar ovanpå muffinsen.
- Smält chokladen i antingen micro (på väldigt låg effekt och under uppsikt) eller över ett vattenbad.
- Klicka ut små ögon på ett bakplåtspapper. Låt dem stelna i frysen och tryck sedan försiktigt fast den i grädden.
- Klart!
Publicerat den
21 oktober 2012
Skriv kommentar