Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpamuffins med spökfluff

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Här kommer super goda muffins med sockersöta spöken som dekoration, perfekt nu när vi är i Halloweentider! Om man är allergisk mot nötter kan man med fördel byta ut dem mot russin, grovhackad choklad eller något annat gott. Receptet ger 12-14 stycken sockersöta muffins.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Gröp ur pumpaköttet med en matsked ur pumpan.
  3. Smält smöret och låt det sedan svalna av medan du blandar ner resten av ingredienserna.
  4. Vispa äggen och strösockret poröst.
  5. Tillsätt bakpulvret, vetemjölet, vaniljsockret, kanelen, mjölken, pumpakötte och det smälta smöret. Vispa om till en smet.
  6. Grov hacka hasselnötterna och sötmandlarna och tillsätt dem i smeten. Rör försiktigt om tills allt är utblandat och degen är jämn.
  7. Ställ ut muffinsformarna i en muffinsplåt (om du har tillgång till en sådan, om inte, se till att det är några centimeters mellanrum mellan muffinsformarna när de står på plåten) och fördela smeten i dem, fyll 3/4 av muffinsformarna.
  8. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 10-12 minuter, tills de är gyllene och känns klara.
  9. Låt muffinsen stå och svalna av helt.
  10. Vispa grädden ordentligt och spritsa höga toppar ovanpå muffinsen.
  11. Smält chokladen i antingen micro (på väldigt låg effekt och under uppsikt) eller över ett vattenbad.
  12. Klicka ut små ögon på ett bakplåtspapper. Låt dem stelna i frysen och tryck sedan försiktigt fast den i grädden.
  13. Klart!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.