- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En trevlig smakblandning av pumpakärnor, ost och friska örter "gör" den här rätten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader, grill-läget.
Häll lite vetemjöl på en tallrik, knäck ägget i en skål och vispa det lätt och blanda ost, pumpakärnor och örter på en tallrik. Salta & peppra paneringsblandningen (notera: ju grövre du hackar kärnorna, ju mer panering kommer gå åt - du kanske vill göra lite extra för säkerhets skull :-).
Skär varje kycklingfilé längs med till 3-4 långa bitar och torka av dem lite.
Vänd varje bit i vetemjölet, doppa den i ägget och slutligen rulla den i pumpakärnspaneringen.
Låt de färdigpanerade bitarna vila i några minuter innan du steker dem på medelhög temperatur så att paneringen blir brynt runt om.
Lägg dem i en ugnsfast form och kör de ca 10 minuter högt upp i ugnen.
- Jag serverade med en couscous-sallad (grönsaksbuljong och haricot verts i, förutom rejäl dos olivolja) och resterna av en coleslaw jag hade dagen innan.
Publicerat den
28 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar