- Serverar: 2 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Vi har nu gått in i hösten, rotfrukternas årstid och pumpa överkonsumeras därför big time. Men så gott det är. Denna gång blandade jag ner svart quinoa i pumpapurén och serverade det till köttfärsbiffar och en sallad med morotspasta och hampafrön.
Instruktioner
- Börja med att rosta pumpa och morot i ugnen. Skär dem i små bitar, och ställ in dem i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter (eller tills de fått önskad färg).
- Blanda och stek sedan köttfärsbiffarna, och koka ½ dl quinoa med 1 dl vatten.
- När pumpan och moroten är klar, mixa dem med en stavmixer till en puré. Lämna gärna lite större bitar för konsistensen. Blanda ner 1 dl kokosmjölk light, kryddor och mixa sedan igen med stavmixern.
- När köttfärsbiffarna börjar bli klara, ta fram en liten stekpanna och värm purén på låg värme – blanda ner den kokta quinoan och rör om.
- Nu är det bara att servera köttfärsbiffarna med pumpapurén. En fin höstmiddag helt enkelt :)
Publicerat den
4 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar