Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsbiffar med rostad pumpapuré & quinoa

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Vi har nu gått in i hösten, rotfrukternas årstid och pumpa överkonsumeras därför big time. Men så gott det är. Denna gång blandade jag ner svart quinoa i pumpapurén och serverade det till köttfärsbiffar och en sallad med morotspasta och hampafrön.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att rosta pumpa och morot i ugnen. Skär dem i små bitar, och ställ in dem i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter (eller tills de fått önskad färg).
  2. Blanda och stek sedan köttfärsbiffarna, och koka ½ dl quinoa med 1 dl vatten.
  3. När pumpan och moroten är klar, mixa dem med en stavmixer till en puré. Lämna gärna lite större bitar för konsistensen. Blanda ner 1 dl kokosmjölk light, kryddor och mixa sedan igen med stavmixern.
  4. När köttfärsbiffarna börjar bli klara, ta fram en liten stekpanna och värm purén på låg värme – blanda ner den kokta quinoan och rör om.
  5. Nu är det bara att servera köttfärsbiffarna med pumpapurén. En fin höstmiddag helt enkelt :)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.