Pumpa är mycket mer än lyktor och lustiga gubbar till Halloween. Varför inte förgylla hösten med den här krämiga och vackert gula pumpasoppan?
Instruktioner
- Skala och kärna ur pumpan och skär fruktköttet i tärningar. Smält smöret i en stor gryta. Lägg i lök och morötter och fräs fyra-fem minuter tills löken börjar mjukna. Tillsätt pumpan, fräs på medelvärme cirka tio minuter och rör om då och då.
- Slå i buljong och hetta upp. Minska till svag värme och låt sjuda sakta 40 minuter under omrörning då och då.
- Häll hälften av soppan i en mixer som rymmer minst 1½ liter. Sätt på lock och mixa till en slät puré. Slå purén i en skål. Mixa resten av soppan på samma sätt och häll all soppa i grytan.
- Blanda ner grädde och mjölk i soppan. Hetta upp på svag värme under omrörning tills allt är genomvarmt. Smaka av med salt och peppar. Fördela i fyra eller sex djupa tallrikar, dofta över muskot och servera genast.
Publicerat den
21 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar