Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpasoppa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Pumpa är mycket mer än lyktor och lustiga gubbar till Halloween. Varför inte förgylla hösten med den här krämiga och vackert gula pumpasoppan?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur pumpan och skär fruktköttet i tärningar. Smält smöret i en stor gryta. Lägg i lök och morötter och fräs fyra-fem minuter tills löken börjar mjukna. Tillsätt pumpan, fräs på medelvärme cirka tio minuter och rör om då och då.
  2. Slå i buljong och hetta upp. Minska till svag värme och låt sjuda sakta 40 minuter under omrörning då och då.
  3. Häll hälften av soppan i en mixer som rymmer minst 1½ liter. Sätt på lock och mixa till en slät puré. Slå purén i en skål. Mixa resten av soppan på samma sätt och häll all soppa i grytan.
  4. Blanda ner grädde och mjölk i soppan. Hetta upp på svag värme under omrörning tills allt är genomvarmt. Smaka av med salt och peppar. Fördela i fyra eller sex djupa tallrikar, dofta över muskot och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.