Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpasoppa med kokosmjölk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett härligt recept med mycket smak. Passar perfekt en kulen höstkväll! Styrkan kan anpassas efter smak. Soppan passar perfekt att bjuda många på men om du dubblar receptet, tänk då på att inte riktigt dubbla kryddningen. Användning i mat: Pumpan skalas och kärnor samt den svampiga väven tas bort. Pumpor kan bl.a. ugnsbakas, syltas, användas i desserter och till marmelad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala pumpan och skär den i centimeterstora bitar. Koka upp grönsaksbuljongen och lägg i pumpan. Låt koka på svag värme ca 20 minuter. Sila av buljongen och spara den.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull på medelstark värme. Tillsätt ingefära, spiskummin, chilifrukter(finhackad utan kärnor) och citrongräs och fräs i 3 minuter. Plocka ur citrongrästjälkarna.
  3. Mixa pumpan och kryddblandningen i en matberedare eller med mixerstav. Kör tillsammans med lite buljong tills det bli en purè.
  4. Häll pumpablandningen i en kastrull på medelstark värme. Tillsätt resten av buljongen, kokosmjölken och socker och rör om tills soppan är rykande varm.
  5. Smaka av med eventuellt mer chili och socker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.