- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Pumpasoppa med smak av apelsin.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
Hacka lök. Skölj och riv skalet från apelsinen.
Skala, halvera och kärna ur butternut squash.
Skär pumpaköttet i mindre bitar.
- Skala och skär morötter i 0,5 cm breda slantar.
Hetta upp olivolja i en stor gryta, pressa i vitlök och tillsätt apelsinskalet, löken och cayennepeppar.
Fräs på medelvärme i 2 minuter.
- Tillsätt pumpaköttet, morötterna, ingefära, matlagningsvin, 8 dl vatten, buljong och saften från apelsinen. Koka upp och sjud i ca 15 minuter.
- Hyvla parmesan med en osthyvel och lägg osten i 8 högar på en plåt med bakplåtspapper.
- Sätt in plåten högt upp i ugnen i ca 5 minuter.
Strimla sockerärtor.
- Häll grädde, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i soppan och mixa den slät med en stavmixer.
- Toppa soppan med de strimlade sockerärtorna och servera med parmesanchipsen och knäckebröd.
Publicerat den
6 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar