Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpasoppa med parmesanchips

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Pumpasoppa med smak av apelsin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Hacka lök. Skölj och riv skalet från apelsinen. Skala, halvera och kärna ur butternut squash. Skär pumpaköttet i mindre bitar.
  2. Skala och skär morötter i 0,5 cm breda slantar. Hetta upp olivolja i en stor gryta, pressa i vitlök och tillsätt apelsinskalet, löken och cayennepeppar. Fräs på medelvärme i 2 minuter.
  3. Tillsätt pumpaköttet, morötterna, ingefära, matlagningsvin, 8 dl vatten, buljong och saften från apelsinen. Koka upp och sjud i ca 15 minuter.
  4. Hyvla parmesan med en osthyvel och lägg osten i 8 högar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Sätt in plåten högt upp i ugnen i ca 5 minuter. Strimla sockerärtor.
  6. Häll grädde, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i soppan och mixa den slät med en stavmixer.
  7. Toppa soppan med de strimlade sockerärtorna och servera med parmesanchipsen och knäckebröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.