Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pumpasoppa med räkor

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna goda soppa hade vi som förrätt vid Halloween ett år. Av det tomma pumpaskalet görs en fin lykta som du sätter utanför entrén med ett värmeljus inuti.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra oljan genom att mixa dill och olja och smaksätta den med salt o peppar. Skala pumpan och skär i cm-stora bitar som kokas ca 20 min i grönsaksbuljongen tillsammans med dillkvisten. Ta bort dillkvisten, lyft upp pumpaköttet och mixa det. Lägg tillbaka purén i buljongen och slå på vinet och grädden. Låt puttra en liten stund. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vid servering läggs några räkor mitt i soppan samt att dilloljan ringlas över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.