Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Punschglass med russin

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En efterrätt som jag gjort många gånger, den är sååå god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg russinen i en burk med tättslutande lock.Slå över punschen och sätt på locket. Låt russinen stå i rumstemperatur och svälla i punschen minst ett dygn, gärna två
  2. Skär glassen i små bitar, som läggs i en stor bunke. Hacka mandel och blockchoklad
  3. Tillsätt punschrussin, choklad och mandelhack. Arbeta ihop med glassen, så att allt blir väl blandat.
  4. Obs: det är viktigt att glassen inte smälter, utan bara mjukröres
  5. Häll blandningen i formen och ställ den i frysen. Den stelnar på c:a 4 timmar. Så här långt kan man förbereda.
  6. Vispa grädden och servera till. Använd gärna en kransform och servera punschglassen med vispad grädde i mitten.
  7. OBS: För att desserten inte skall bli för söt bör man välja Cederlunds punsch, som är det torraste märket. Punschen som blir kvar i burken efter russinen får du dricka upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.