En efterrätt som jag gjort många gånger, den är sååå god.
Instruktioner
- Lägg russinen i en burk med tättslutande lock.Slå över punschen och sätt på locket. Låt russinen stå i rumstemperatur och svälla i punschen minst ett dygn, gärna två
- Skär glassen i små bitar, som läggs i en stor bunke.
Hacka mandel och blockchoklad
- Tillsätt punschrussin, choklad och mandelhack. Arbeta ihop med glassen, så att allt blir väl blandat.
- Obs: det är viktigt att glassen inte smälter, utan bara mjukröres
- Häll blandningen i formen och ställ den i frysen. Den stelnar på c:a 4 timmar. Så här långt kan man förbereda.
- Vispa grädden och servera till. Använd gärna en kransform och servera punschglassen med vispad grädde i mitten.
- OBS: För att desserten inte skall bli för söt bör man välja Cederlunds punsch, som är det torraste märket.
Punschen som blir kvar i burken efter russinen får du dricka upp.
Publicerat den
20 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar