- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Jättegod glasstårta som min mamma brukade göra när jag var liten. Kan med fördel göras med Baileys som likör.
Instruktioner
- Botten:
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175). Mal nötter eller mandel och blanda med sockret.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner socker och nötter.
- Bred smeten i en smord och bröad fom med avtagbar kant, diameter 20-24 cm.
Grädda i ugnen 15-20 minuter. Låt kallna.
- Kräm:
Vispa äggulor och socker poröst, häll blandningen i en kastrull och tillsätt kaffe.
Sjud på svag värme tills krämen tjocknat under kraftig vispning.
- Smält chokladen och tillsätt den tillsammans med punch/likör och vispa väl. Låt krämen kallna, vispa då och då. Vispa grädden hårt och rör ner i krämen.
- Bred krämen över tårtbotten, täck men folie och ställ in i frysen.
Ta ut tårtan ca 30 min innan den ska serveras.
Publicerat den
28 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar