Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mockaglasstårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jättegod glasstårta som min mamma brukade göra när jag var liten. Kan med fördel göras med Baileys som likör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175). Mal nötter eller mandel och blanda med sockret. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner socker och nötter.
  2. Bred smeten i en smord och bröad fom med avtagbar kant, diameter 20-24 cm. Grädda i ugnen 15-20 minuter. Låt kallna.
  3. Kräm: Vispa äggulor och socker poröst, häll blandningen i en kastrull och tillsätt kaffe. Sjud på svag värme tills krämen tjocknat under kraftig vispning.
  4. Smält chokladen och tillsätt den tillsammans med punch/likör och vispa väl. Låt krämen kallna, vispa då och då. Vispa grädden hårt och rör ner i krämen.
  5. Bred krämen över tårtbotten, täck men folie och ställ in i frysen. Ta ut tårtan ca 30 min innan den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.