Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka med maräng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mina vänner tycker den är jätte god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sockerkakssmeten: Vispa äggulorna och socker. Smält margarin och häll i mjölken. Tillsätt mjöl, bakpulver, vaniljsocker och margarinblandningen i äggsmeten. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
  2. Marängen: Vispa äggvitorna hårt och blanda i sockret försiktigt. Häll marängsmeten över sockerkakssmeten. Grädda 180 g mitt i ungnen ca 20 min.
  3. Dela kakan i mitten. Vispa grädde och blanda i tex bär, krossade punchgodiar (ta gärna ut punchen så inte grädden blir så blöt) i grädden och lägg detta över ena halvan och den andra halvan av sockerkaksmarängen över.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anna7707 8 maj 2015

    Så god! Men jag delade inte på den utan kletade grädde över hela o la över jordgubbar! En toppentårta att baka. Alla 7 tyckte den var mumsig som åt den! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.