Smakar underbart. Passar bra när som helst.
Instruktioner
- Mandelbotten:
Skålla och skala mandeln. (Lättast att skala mandeln är att koka dem i ca 1 minut och bara dra av skalet sedan).
Kör den tillsammans med sockret i matberedaren.
Vispa äggvitorna till hårt skum, man skall kunna vända bunken upp och ner utan att äggvitorna.
Rör försiktigt tills allt är blandat.
- Smörj och mjöla en springform ca: 24 cm i diametern.
Bred ut smeten i formen och grädda ca: 30 minuter i nedre delen av ugnen.
- Tag botten ur formen och låt svalna.
Gör en cirkel på 24 cm av ett bakplåtspapper och Lägg tillbaka mandelbotten i formen med andra sidan uppåt. Häll på parfaitsmeten och ställ in i frysen.
- Parfait:
Vispa äggulorna med florsockret.
Vispa grädden och blanda ner den sönderhackade dajmen.
Rör ner äggsmeten i grädden och smaksätt med punsch.
- Kan serveras med hjortronmylta och chokladfigur.
Publicerat den
17 november 2009
Skriv kommentar