Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Punchparfaittårta

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Smakar underbart. Passar bra när som helst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mandelbotten: Skålla och skala mandeln. (Lättast att skala mandeln är att koka dem i ca 1 minut och bara dra av skalet sedan). Kör den tillsammans med sockret i matberedaren. Vispa äggvitorna till hårt skum, man skall kunna vända bunken upp och ner utan att äggvitorna. Rör försiktigt tills allt är blandat.
  2. Smörj och mjöla en springform ca: 24 cm i diametern. Bred ut smeten i formen och grädda ca: 30 minuter i nedre delen av ugnen.
  3. Tag botten ur formen och låt svalna. Gör en cirkel på 24 cm av ett bakplåtspapper och Lägg tillbaka mandelbotten i formen med andra sidan uppåt. Häll på parfaitsmeten och ställ in i frysen.
  4. Parfait: Vispa äggulorna med florsockret. Vispa grädden och blanda ner den sönderhackade dajmen. Rör ner äggsmeten i grädden och smaksätt med punsch.
  5. Kan serveras med hjortronmylta och chokladfigur.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.