Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Punchrullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

" Dammsugare " Mycket gott till fikat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett, florsocker, vaniljsocker och kakaopulver poröst.
  2. Finfördela gärna sockerkakan i en matbredare eller smula ner den mycket fint. Rör ner den i smeten så att allt blandas väl. Droppa i arrak eller punsch efter tycke och smak. Ställ degen kallt att vila ca 1 timme.
  3. Färga marsipanen med grön karamellfärg eller köp färdig grön marsipan. Man kan också skoja till det med t ex röd karamellfärg. Kavla ut den tunt. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Forma ca 5 cm långa rullar. Klä rullarna med en bit grön/röd marsipan. Se till att marsipanen täcker.
  4. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro och doppa ändarna på rullarna i den. Lägg punschrullarna kallt så att de stelnar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.