Pupusa

Pupusa är fyllda majsbröd från El Salvador, där de serveras med starka såser och cutido, ett tillbehör som liknar coleslaw.

Ingredienser

1,3 l masa harina eller vanligt majsmjöl
1 l vatten
400 g konserverade bönor i tomatsås, avrunna och mosade
350 g riven hårdost
Olivolja

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 - 10
Visningar:
2621
Sparat:
18

Gör så här

Räcker till 25 bröd

Arbeta samman majsmjöl och vatten i en stor marberedare till en deg. Stjälp upp den på en lätt mjölad bakytw och dela den i 25 lika stora bitar. Forma bitarna till bollar och kavla ut dem till 1 cm tjocka rundlar. Lägg ca 1 msk mosade bönor mitt på brödet och strö över 2 msk riven hårdost över. Vik ihop degen och tryck till kanterna ordentligt så att fyllningen inte läcker ut.

Pensla olja i en stor tjockbottnad stekpanna och hetta upp den över medelvärme. Grädda bröden ett åt gången i 4 - 5 minuter på varje sida tills de blivit gyllenbruna och fasta. Låt rinna av på hushållspapper.

Lägg de färdiggräddade tunnbröden på en lätt oljad bakplåt och låt stå i 150 graders varm ugn tills de skall serveras

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.