Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Purjo- och vitkålsstuvning

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En ’hittepårätt’ då jag hade vitkål och purjo som jag var tvungen att ta hand om. Det blev toppengott, ett alternativ till potatis, ris och pasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj purjon noggrant och skär sedan i skivor, ca 1 cm tjocka. Skär bort stocken på vitkålen och strimla därefter. Lägg purjo samt vitkål i en kastrull tillsammans med 2 msk smör. Låt fräsa på medelvärme i ca 10 minuter och rör om lite då och då. Skaka ihop vatten och mjöl i ett glas, häll det försiktigt i purjoblandningen och rör om, häll därefter i mjölken och klicka även i Dijonsenap samt salta och peppra och låt puttra ytterligare ca 10 min, rör om ibland. Rör sist i den rivna osten, därefter ska det inte koka.
  2. Servera till korv eller pannbiff eller vad man tycker det passar till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.