- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En ’hittepårätt’ då jag hade vitkål och purjo som jag var tvungen att ta hand om. Det blev toppengott, ett alternativ till potatis, ris och pasta.
Instruktioner
- Skölj purjon noggrant och skär sedan i skivor, ca 1 cm tjocka. Skär bort stocken på vitkålen och strimla därefter. Lägg purjo samt vitkål i en kastrull tillsammans med 2 msk smör. Låt fräsa på medelvärme i ca 10 minuter och rör om lite då och då. Skaka ihop vatten och mjöl i ett glas, häll det försiktigt i purjoblandningen och rör om, häll därefter i mjölken och klicka även i Dijonsenap samt salta och peppra och låt puttra ytterligare ca 10 min, rör om ibland. Rör sist i den rivna osten, därefter ska det inte koka.
- Servera till korv eller pannbiff eller vad man tycker det passar till.
Publicerat den
19 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar