Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Purjobaconpannkaka i ugn

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En god och enkel ugnspannkaka med lite egen karaktär.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjölsorterna, salt och bakpulver, tillsätt hälften av mjölken och vispa klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken och äggen och vispa ihop, låt vila medan resten görs. Stek bacontärningarna lätt knapriga och snitta och skär purjo i skivor. Sprid ut bacon och purjo i en smord ugnsform ca 30x20 cm. Häll över smeten och placera på nedersta falsen i ugnen. Grädda i ca 25-30 minuter till ytan är gyllenbrun. Servera gärna med lingonsylt och rivna morötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.