Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Purjolök- och tomatpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Den är jättegod. Mina barn älskar den. Denna paj passar utmärkt till förrätt, kvällsvickning eller middag. Jag brukar göra två stycken, för då slipper man kasta kesellan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt kesella och arbeta ihop till en deg för hand eller i matberedaren. Kavla ut degen och klä en smord pajform (ca 24 cm i diameter). Nagga botten och låt degen stå ca 10 minuter. Fäst en folieremsa runt kanten och förgrädda i 200 grader 10-15 minuter.
  2. Fyllning: Skölj och strimla purjolöken och förväll den lätt några minuter. Skiva tomaterna, strö över lite örtsalt och låt stå 10-15 minuter så att saltet drar ur vätskan.
  3. Vispa ihop philadelphiaost, ägg, gräslök, salt och peppar. Rör ner purjolöken och bred ut blandningen i pajskalet. Lägg tomatskivor över hela ytan och strö över lite ost.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, ca 25 minuter.
  5. Servera med en god sallad och bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • AckisF 20 november 2010

    Riktigt god! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.