Den är jättegod. Mina barn älskar den. Denna paj passar utmärkt till förrätt, kvällsvickning eller middag. Jag brukar göra två stycken, för då slipper man kasta kesellan.
Instruktioner
- Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt kesella och arbeta ihop till en deg för hand eller i matberedaren. Kavla ut degen och klä en smord pajform (ca 24 cm i diameter). Nagga botten och låt degen stå ca 10 minuter. Fäst en folieremsa runt kanten och förgrädda i 200 grader 10-15 minuter.
- Fyllning: Skölj och strimla purjolöken och förväll den lätt några minuter. Skiva tomaterna, strö över lite örtsalt och låt stå 10-15 minuter så att saltet drar ur vätskan.
- Vispa ihop philadelphiaost, ägg, gräslök, salt och peppar. Rör ner purjolöken och bred ut blandningen i pajskalet. Lägg tomatskivor över hela ytan och strö över lite ost.
- Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, ca 25 minuter.
- Servera med en god sallad och bröd.
Publicerat den
26 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Riktigt god! :)