Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Purjolöksgratäng med falukorv

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den milda purjolöken blir god i en gratäng. Bjud falukorv eller bräckt skinka till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela purjon i ca 5 cm långa bitar. Sjud den knappt klar i lättsaltat vatten. Lägg över i ugnsform.
  3. Fräs margarin och mjöl till såsen, späd med mjölk, krydda och koka 10 minuter. Rör ned vitlök och ost.
  4. Slå såsen över purjon gratinera ca 10 minuter.
  5. Servera gärna medkokt potatis, falukorv eller bräckt skinka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.