Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig potatis och purjolökssoppa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Så otroligt krämig och god soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Skala potatisen och skär den i tärningar. Skölj sedan purjolöken och strimla den. Löken skalas och skärs i ringar. Lägg sedan ner allt detta i vattnet med buljongen. Koka sakta under lock i 20 minuter.
  2. Blanda ner smältosten och rör tills den har smält. Tillsätt mjölk och gurkmeja. Hetta upp till kokpunkten. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna ett gott bröd till. Och eventuellt, skinktärningar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kekke46 14 november 2010

    Den ser ut att vara god. Kommer tillbaka med betyg när jag provat

  • Biinii 8 oktober 2013

    Jag gjorde en variant av denna soppa idag! Jag stekte allt innan och slog sedan på buljongen (grönsak), bytte ut mjölken mot 2 ½ dl matlagningsgrädde, tog 200 g philadelphia istället för 300 g, jag hade även i lite rotselleri då jag hade det i kylen också skippade jag gurkmeja. Sedan mixade jag allt. Det blev supergott! Min mamma var över på middag och även hon och min dotter, på 15 månader, tyckte väldigt mycket om det. Men det blev ungefär 6-7 portioner. Men det gjorde inget, för då har jag till lunch imorgon plus att min mamma fick med sig hem. Blir en femma! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.