Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Purjolöksgrillad torsk med cevichesalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott och läckert blir det att linda in den kryddiga torsken i purjo. Salsan blir ett friskt och fräscht tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torsk: Koka upp vattnet i en kastrull. Skär bort roten på purjolöken. Dela den på längden och skölj noga. Lägg ner purjolöken i det kokande vattnet ca 1 minut och häll sedan av vattnet och skölj med kallt vatten. Låt purjolöken rinna av väl.
  2. Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda skalet med kryddorna och sockret. Skär torsken i portionsbitar och vänd bitarna i kryddblandningen. Linda några purjolöksremsor runt varje torskbit.
  3. Cevichesalsa: Skala och tärna mangon. Skala och dela gurkan på längden, kärna ur och tärna den. Dela, kärna ur och tärna avokadon. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Ansa och strimla salladslökarna. Grovhacka koriandern (spar några kvistar till garnering) och blanda med mango, gurka, avokado, chili, salladslök och olivolja. Smaksätt med limesaft, salt och nymald peppar.
  4. Grilla torsken med purjolöksskarven nedåt på indirekt grill tills innertemperaturen är 56 grader.
  5. Servera torsken med salsan och nykokt färskpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.